Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Masło 20 g (MLE)
- Ser żółty 30 g (MLE)
- Szynka wieprzowa 30 g (SOJ)
- Ogórek kiszony 50 g
- Sałata
- Gruszka 150 g
– Obiad
- Zupa żurek z ziemniakami 300 ml (SEL SOJ)
- Udko z kurczaka 200 g (SEL)
- Ziemniaki gotowane 200 g
- Sos cytrynowy 80 ml (GLU MLE)
- Surówka z marchwi i selera 75 g (SEL)
- Warzywa gotowane 75 g
- Kompot owocowy 250 ml