Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Ser żółty 30 g (MLE)
  • Szynka wieprzowa 30 g (SOJ)
  • Ogórek kiszony 50 g 
  • Sałata 
  • Gruszka 150 g

– Obiad

  • Zupa żurek z ziemniakami 300 ml (SEL SOJ)
  • Udko z kurczaka 200 g (SEL)
  • Ziemniaki gotowane 200 g
  • Sos cytrynowy 80 ml (GLU MLE)
  • Surówka z marchwi i selera 75 g (SEL)
  • Warzywa gotowane 75 g 
  • Kompot owocowy 250 ml 
Skip to content