Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU,MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU, MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Szynka wieprzowa 30 g (GOR)
  • Serek topiony 30 g (MLE)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Pomidor 50 g
  • Sałata
  • Banan 150 g

– Obiad

  • Zupa pomidorowa 300 ml (GLU, JAJ, SEL)
  • Udko luzowane 100 g( SEL)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Surówka z kapusty białej 75g 
  • Brokuł 75 g
  • Napój owocowy 250 ml 
Skip to content