Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU,MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU, MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Szynka wieprzowa 30 g (GOR)
- Serek topiony 30 g (MLE)
- Masło 20 g (MLE)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Banan 150 g
– Obiad
- Zupa pomidorowa 300 ml (GLU, JAJ, SEL)
- Udko luzowane 100 g( SEL)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Surówka z kapusty białej 75g
- Brokuł 75 g
- Napój owocowy 250 ml