Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml (GLU, MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU,MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g(GLU)
  • Pasta rybna 70 g (RYB)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Ogórek świeży 50 g
  • Sałata
  • Mandarynka 200 g

– Obiad

  • Zupa krupnik 300 ml (GLU,SEL)
  • Makaron z zieleniną 200 g(GLU)
  • Sos pomidorowy 100 ml (GLU)
  • Brokuł 150 g
  • Napój owocowy 250ml 
Skip to content