Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kakao na mleku 250 ml (MLE)
  • Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50 g (GLU)
  • Masło 20g (MLE)
  • Szynka wieprzowa 60 g (SOJ,SEL)
  • Pomidor 50 g
  • Salata 
  • Gruszka 150 g

Dieta podstawowa

– Obiad

  • Zupa brokułowa z ziemniakami 300 ml (SEL,SOJ)
  • Łazanki z mięsem i kapusta 300 g (SEL)
  • Kompot owocowy 250 ml
Skip to content