Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kakao na mleku 250 ml (MLE)
- Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
- Bułka pszenna 50 g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Szynka wieprzowa 60 g (SOJ,SEL)
- Pomidor 50 g
- Salata
- Gruszka 150 g

Dieta podstawowa
– Obiad
- Zupa brokułowa z ziemniakami 300 ml (SEL,SOJ)
- Łazanki z mięsem i kapusta 300 g (SEL)
- Kompot owocowy 250 ml
