Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna z ryżem 300ml (GLU,MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka drobiowa 70 g (SEL)
  • Pomidor 50 g
  • Sałata
  • Jabłko surowe 200g

– Obiad

  • Zupa grysikową 300 ml (GLU SEL) 
  • Filet z kurczaka 100 g (JAJ GLU)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Sos pietruszkowy 80 ml (GLU,)
  • Surówka z marchwi i jabłka 75 g
  • Warzywa gotowane 75 g
  • Napój owocowy 250 ml
Skip to content