Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna z ryżem 300ml (GLU,MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka drobiowa 70 g (SEL)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Jabłko surowe 200g

– Obiad
- Zupa grysikową 300 ml (GLU SEL)
- Filet z kurczaka 100 g (JAJ GLU)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Sos pietruszkowy 80 ml (GLU,)
- Surówka z marchwi i jabłka 75 g
- Warzywa gotowane 75 g
- Napój owocowy 250 ml
