Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna owsianka 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka konserwowa 60 g (SOJ, SEL)
  • Rzodkiewka 50 g 
  • Sałata 
  • Banan 150g

– Obiad

  • Zupa grochowa 300 ml  (SEL, SOJ)
  • Naleśniki z serem 2 szt (GLU MLE JAJ)
  • Naleśniki z dżemem 2 szt (GLU MLE JAJ)
  • Sos owocowo-jogurtowy 100 ml (MLE)
  • Napój owocowy 250 ml 
Skip to content