Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna owsianka 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka konserwowa 60 g (SOJ, SEL)
- Rzodkiewka 50 g
- Sałata
- Banan 150g
– Obiad
- Zupa grochowa 300 ml (SEL, SOJ)
- Naleśniki z serem 2 szt (GLU MLE JAJ)
- Naleśniki z dżemem 2 szt (GLU MLE JAJ)
- Sos owocowo-jogurtowy 100 ml (MLE)
- Napój owocowy 250 ml