Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta z podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250ml (GLU, MLE)
  • Pieczywo mieszane 120g (GLU)
  • Masło 20g (MLE)
  • Jajeczna na parze z zieleniną 100g (JAJ)
  • Papryka czerwona 50g 
  • Salata
  • Banan 150g 

Dieta podstawowa

– Obiad

  • Zupa z soczewicy 300 ml (GLU, SEL, SOJ)
  • Pieczen rzymska 90 g (GLU JAJ, SEL)
  • Sos pietruszkowy 80ml (GLU)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g
  • Surówka bułgarska 75g (MLE)
  • Marchew gotowana 75g
  • Kompot owocowy 250ml 
Przejdź do treści