Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta z podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250ml (GLU, MLE)
- Pieczywo mieszane 120g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Jajeczna na parze z zieleniną 100g (JAJ)
- Papryka czerwona 50g
- Salata
- Banan 150g

Dieta podstawowa
– Obiad
- Zupa z soczewicy 300 ml (GLU, SEL, SOJ)
- Pieczen rzymska 90 g (GLU JAJ, SEL)
- Sos pietruszkowy 80ml (GLU)
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Surówka bułgarska 75g (MLE)
- Marchew gotowana 75g
- Kompot owocowy 250ml
