Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kakao na mleku 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Pasta jajeczna 70 g (JAJ)
  • Ogórek konserwowy 50 g 
  • Sałata 
  • Gruszka świeża 150 g

– Obiad

  • Zupa ziemniaczana 300 ml (GLU SEL)
  • Makaron 200 g (GLU) z kiełbasą 100g (SOJ, SEL), warzywami 75 g w sosie beszamelowym 80 ml (GLU MLE)
  • Sałata z jogurtem 75 g (MLE)
  • Napój owocowy 250 ml 
Skip to content