Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kakao na mleku 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
- Bułka pszenna 50 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Pasta jajeczna 70 g (JAJ)
- Ogórek konserwowy 50 g
- Sałata
- Gruszka świeża 150 g
– Obiad
- Zupa ziemniaczana 300 ml (GLU SEL)
- Makaron 200 g (GLU) z kiełbasą 100g (SOJ, SEL), warzywami 75 g w sosie beszamelowym 80 ml (GLU MLE)
- Sałata z jogurtem 75 g (MLE)
- Napój owocowy 250 ml