Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250ml (GLU,MLE)
  • Pieczywo mieszane 120g (GLU)
  • Masło 20g (MLE)
  • Szynka drobiowa 60g (SEL)
  • Dżem 30g 
  • Salata
  • Banan 150g 

Dieta podstawowa

– Obiad

  • Zupa jarzynowa z grysikiem 300ml (GLU)
  • Udko z kością 200g 
  • Ziemniaki z zieleniną 200g 
  • Sos potrawkowy 80ml (GLU MLE)
  • Fasolka szparagowa 75g 
  • Salata z sosem vinegret 75g
  • Kompot owocowy 250ml 

Przejdź do treści