Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta łatwostrawna

– Śniadanie 

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Pasta mięsno -warzywna 70 g (GLU,SEL)
  • Pomidor 50 g 
  • Sałata
  • Banan 200 g

Dieta łatwostrawna

– Obiad 

  • Zupa botwinka z fasolą i ziemniakami 300 ml (SEL,SOJ)
  • Jajko sadzone 100 g (JAJ) 
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Marchew gotowana 150 g 
  • Sos 80 ml (GLU)
  • Kompot owocowy 250 ml 
Skip to content