Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta łatwostrawna
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Pasta mięsno -warzywna 70 g (GLU,SEL)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Banan 200 g

Dieta łatwostrawna
– Obiad
- Zupa botwinka z fasolą i ziemniakami 300 ml (SEL,SOJ)
- Jajko sadzone 100 g (JAJ)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Marchew gotowana 150 g
- Sos 80 ml (GLU)
- Kompot owocowy 250 ml
