Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie 

  • Zupa mleczna 300ml (GLU,MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Kiełbasa szynkowa 60 g (SOJ)
  • Ogórek świeży 50 g 
  • Sałata 
  • Gruszka świeża 150 g

– Obiad

  • Zupa koperkowa z ziemniakami 300 ml (SEL)
  • Szynka wieprzowa z pieca 100 g (SEL)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g 
  • Sos pieczeniowy 80 ml (GLU MLE)
  • Modra kapusta 75 g
  • Warzywa gotowane 75 g 
  • Kompot owocowy 250 ml 
Skip to content