Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (GLU,MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Kiełbasa szynkowa 60 g (SOJ)
- Ogórek świeży 50 g
- Sałata
- Gruszka świeża 150 g

– Obiad
- Zupa koperkowa z ziemniakami 300 ml (SEL)
- Szynka wieprzowa z pieca 100 g (SEL)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Sos pieczeniowy 80 ml (GLU MLE)
- Modra kapusta 75 g
- Warzywa gotowane 75 g
- Kompot owocowy 250 ml
