Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów

– Śniadanie

  • Pieczywo żytnie 100 g (1)
  • Pieczywo pszenno – żytnie 20g (1)
  • Szynka drobiowa 60 g (10)
  • Masło 20 g (7)
  • Pomidor 50g
  • Sałata
  • Jabłko 150 g

– II Śniadanie

  • Jogurt naturalny 150 g (7)

– Obiad

  • Zupa szpinakowa 300 ml (1,9)
  • Filet rybny got. 100g (1,3,4)
  • Ziemniaki 200g
  • Sos grecki 150 ml (1)
  • Surówka z selera i jabłka 75 g
  • Kompot z owoców mrożonych 250 ml 
Skip to content