Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów
– Śniadanie
- Pieczywo żytnie 100 g (1)
- Pieczywo pszenno – żytnie 20g (1)
- Szynka drobiowa 60 g (10)
- Masło 20 g (7)
- Pomidor 50g
- Sałata
- Jabłko 150 g
– II Śniadanie
- Jogurt naturalny 150 g (7)
![](https://www.szpitalrawicz.pl/wp-content/uploads/2023/11/xsniadanie_15_11.jpg.pagespeed.ic.vPYk2AMG8H.jpg)
– Obiad
- Zupa szpinakowa 300 ml (1,9)
- Filet rybny got. 100g (1,3,4)
- Ziemniaki 200g
- Sos grecki 150 ml (1)
- Surówka z selera i jabłka 75 g
- Kompot z owoców mrożonych 250 ml
![](https://www.szpitalrawicz.pl/wp-content/uploads/2023/11/xobiad_15_11.jpg.pagespeed.ic.CtZaSeHwM0.jpg)