Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów 

– Śniadanie

  • Kawa zbożowa 250 ml b/c (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
  • Pieczywo graham 50 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Pasta jajeczna 70 g (JAJ)
  • Papryka konserwowa 50 g
  • Sałata 
  • Jabłko surowe 150 g

– II śniadanie 

  • Sok pomidorowy 200 ml

Dieta podstawowa

– Obiad

  • Zupa pomidorowa z makaronem 300 ml (GLU MLE SEL)
  • Filety rybne panierowany 100 g (RYB JAJ GLU)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Sos jogurtowo-ziolowy 80 ml (GLU, MLE)
  • Surówka z kapusty kiszonej 75 g
  • Cukinia gotowana 75 g 
  • Kompot owocowy 250 ml 
Skip to content