Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów
– Śniadanie
- Kawa zbożowa 250 ml b/c (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
- Pieczywo graham 50 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Pasta jajeczna 70 g (JAJ)
- Papryka konserwowa 50 g
- Sałata
- Jabłko surowe 150 g
– II śniadanie
- Sok pomidorowy 200 ml
Dieta podstawowa
– Obiad
- Zupa pomidorowa z makaronem 300 ml (GLU MLE SEL)
- Filety rybne panierowany 100 g (RYB JAJ GLU)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Sos jogurtowo-ziolowy 80 ml (GLU, MLE)
- Surówka z kapusty kiszonej 75 g
- Cukinia gotowana 75 g
- Kompot owocowy 250 ml