Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU,MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU,MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g(GLU)
- Ser biały 70 g (MLE)
- Masło 20 g (MLE)
- Dżem 30 g
- Sałata
- Rzodkiewka 50 g
- Jabłko surowe 200 g
– Obiad
- Zupa krupnik 300 ml (SEL)
- Filet rybny z pieca 100 g( RYB, GLU, JAJ)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Surówka z kapusty kiszonej 75g
- Fasolka szparagowa 75g
- Napój owocowy 250 ml