Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU,MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU,MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g(GLU)
  • Ser biały 70 g (MLE)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Dżem 30 g
  • Sałata
  • Rzodkiewka 50 g
  • Jabłko surowe 200 g

– Obiad

  • Zupa krupnik 300 ml (SEL)
  • Filet rybny z pieca 100 g( RYB, GLU, JAJ)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Surówka z kapusty kiszonej 75g
  • Fasolka szparagowa 75g
  • Napój owocowy 250 ml
Skip to content