Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU,MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU,MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Szynka wieprzowa 60 g ,(SEL)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Papryka czerwona 50 g
  • Sałata
  • Jabłko 200 g

– Obiad

  • Zupa grysikowa 300 ml (GLU,SEL)
  • Kotlet mielony z pieca100 g (GLU,JAJ,SEL)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Surówka z selera i marchewki 75g
  • Marchew gotowana 75 g
  • Sos koperkowy 100 g (GLU)
  • Napój owocowy 250 ml
Skip to content