Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna – zacierka 300 ml (GLU, MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (MLE, GLU)
- Ser biały 70 g (MLE)
- Dżem 30 g
- Masło 20 g
- Rzodkiewka 50 g
- Sałata
- Mandarynka 150 g
– Obiad
- Barszcz ukraiński z fasolą i ziemniakami 300 ml (SOJ,SEL)
- Jajo gotowane 100 g (JAJ)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Sos koperkowy 80 ml (GLU)
- Surówka bułgarska 150 g
- Napój owocowy 250 ml