Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna – zacierka 300 ml (GLU, MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (MLE, GLU)
  • Ser biały 70 g (MLE)
  • Dżem 30 g
  • Masło 20 g
  • Rzodkiewka 50 g
  • Sałata 
  • Mandarynka 150 g

– Obiad

  • Barszcz ukraiński z fasolą i ziemniakami 300 ml (SOJ,SEL)
  • Jajo gotowane 100 g (JAJ)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Sos koperkowy 80 ml (GLU)
  • Surówka bułgarska 150 g 
  • Napój owocowy 250 ml
Skip to content