Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Pasta twarogowa 70 g (MLE)
  • Papryka czerwona 50 g 
  • Sałata 
  • Jabłko surowe 150 g

– Obiad

  • Zupa jarzynowa 300 ml (SEL SOJ)
  • Bitka wieprzowa duszona 100 g (SEL)
  • Sos potrawkowy 80ml (GLU)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g 
  • Surówka z ogórków kiszonych 75 g
  • Bukiet jarzyn gotowanych 75 g
  • Napój owocowy 250 ml 
Skip to content