Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Pasta twarogowa 70 g (MLE)
- Papryka czerwona 50 g
- Sałata
- Jabłko surowe 150 g

– Obiad
- Zupa jarzynowa 300 ml (SEL SOJ)
- Bitka wieprzowa duszona 100 g (SEL)
- Sos potrawkowy 80ml (GLU)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Surówka z ogórków kiszonych 75 g
- Bukiet jarzyn gotowanych 75 g
- Napój owocowy 250 ml
