Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250ml (GLU, MLE)
  • Pieczywo mieszane 120g (GLU)
  • Masło 20g (MLE)
  • Pasta jajeczna 70g (JAJ)
  • Ogórek zielony 50g 
  • Salata
  • Jablko 150g

Dieta podstawowa

– Obiad

  • Zupa pomidorowa z ryżem 300ml (SEL)
  • Filet rybny panierowany 100g (GLU, RYB, JAJ)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g
  • Sos jogurt- ziołowy 80ml (GLU)
  • Brokuł gotowany 75g 
  • Surowka z surowej kapusty 75g (MLE)
  • Kompot owocowy 250ml 

Przejdź do treści