Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Manna na mleku 0.3l ( mleko glut)
  • Pieczywo mieszane 120g (glu)
  • Maslo 20g (mleko)
  • Szynka wiep 30g ( seler)
  • Pomidor 50 g
  • Liść sałaty
  • Kawa zbożowa z mlekiem 0.25l ( mleko. Glut)

– Obiad

  • Fasolowa z ziemniakami 0.3l (soja.seler)
  • Jajo Got 100g (jajo)
  • Sos szpinakowy 80ml ( śmietana glut)
  • Ziemniaki z ziel 200g
  • Sałatka Szwecja 75g
  • Marchew Got 75g
  • Kompot z owoców mrozonych 0.25l
Przejdź do treści