Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Manna na mleku 0.3l ( mleko glut)
- Pieczywo mieszane 120g (glu)
- Maslo 20g (mleko)
- Szynka wiep 30g ( seler)
- Pomidor 50 g
- Liść sałaty
- Kawa zbożowa z mlekiem 0.25l ( mleko. Glut)

– Obiad
- Fasolowa z ziemniakami 0.3l (soja.seler)
- Jajo Got 100g (jajo)
- Sos szpinakowy 80ml ( śmietana glut)
- Ziemniaki z ziel 200g
- Sałatka Szwecja 75g
- Marchew Got 75g
- Kompot z owoców mrozonych 0.25l
