Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka wieprzowa 60 g (SOJ)
- Ogórek konserwowy 50 g
- Sałata
- Arbuz 250 g
– Obiad
- Zupa brokułowa 300 ml (GLU SEL)
- Kasza jęczmienna 200g (GLU)
- Sos myśliwski z mięsem 200 g (GLU, MLE,SEL)
- Sałata z jogurtem 75 g (MLE)
- Kompot owocowy 250 ml