Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie 

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka wieprzowa 60 g (SOJ)
  • Ogórek konserwowy 50 g 
  • Sałata 
  • Arbuz 250 g

– Obiad 

  • Zupa brokułowa 300 ml (GLU SEL)
  • Kasza jęczmienna 200g  (GLU)
  • Sos myśliwski z mięsem 200 g (GLU, MLE,SEL)
  • Sałata z jogurtem 75 g (MLE)
  • Kompot owocowy 250 ml 
Skip to content