Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (GLU,MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Pasta jajeczna 70 g (JAJ)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Jabłko surowe 150 g
– Obiad
- Zupa pomidorowa 300 ml (SEL)
- Filet rybny panierowany 100g (GLU JAJ,RYB)
- Ziemniaki 200g
- Sos pietruszkowy 80 ml (GLU)
- Brokuł gotowany 75g
- Surówka z kapusty białej 75 g
- Kompot owocowy 250 ml