Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów
– Śniadanie
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo graham 90 g (GLU)
- Pieczywo mieszane 30 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka drobiowa 60 g (SOJ)
- Rzodkiewka 50 g
- Sałata
- Jabłko surowe 150 g
– II śniadanie
- Serek waniliowy b/c 200 g (MLE)
Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów
– Śniadanie
- Zupa kapuśniak z ziemniakami 300 ml (SEL SOJ)
- Jajko gotowane 100g (JAJ)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Sos koperkowy 80 ml (GLU MLE)
- Mizeria z jogurtem 75 g (MLE)
- Kompot owocowy 250 ml b/c