Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis


Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów

– Śniadanie 

  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo graham 90 g (GLU)
  • Pieczywo mieszane 30 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka drobiowa 60 g (SOJ)
  • Rzodkiewka 50 g 
  • Sałata 
  • Jabłko surowe 150 g

– II śniadanie 

  • Serek waniliowy b/c 200 g (MLE)

Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów 

– Śniadanie 

  • Zupa kapuśniak z ziemniakami 300 ml (SEL SOJ)
  • Jajko gotowane 100g (JAJ)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g 
  • Sos koperkowy 80 ml (GLU MLE)
  • Mizeria z jogurtem 75 g (MLE)
  • Kompot owocowy 250 ml b/c
Skip to content