Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie 

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kakao na mleku 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Pasta jajeczna z zieloną pietruszką 70 g (JAJ)
  • Papryka świeża 50 g 
  • Jabłko surowe 150 g

– Obiad

  • Zupa Krupnik 300 ml (GLU SEL)
  • Makaron 200 g (GLU)
  • Gulasz drobiowy z warzywami 150 g (GLU,SEL)
  • Cukinia duszona 75 g 
  • Kompot owocowy 250 ml 
Skip to content