Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kakao na mleku 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
- Bułka pszenna 50 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Pasta jajeczna z zieloną pietruszką 70 g (JAJ)
- Papryka świeża 50 g
- Jabłko surowe 150 g
– Obiad
- Zupa Krupnik 300 ml (GLU SEL)
- Makaron 200 g (GLU)
- Gulasz drobiowy z warzywami 150 g (GLU,SEL)
- Cukinia duszona 75 g
- Kompot owocowy 250 ml