Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (7)
  • Kawa zbożowa 250ml (1,7)
  • Pieczywo pszenno-żytnie 120 g
  • Szynka drobiowa 30g (10)
  • Ser żółty 30 g (7)
  • Masło 20 g (7)
  • Papryka 50 g
  • Gruszka 200 g

– Obiad

  • Zupa krupnik 300 ml (1)
  • Kotlet drobiowy panierowany 100 g (1,3,9)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g 
  • Buraczki 150 g
  • Napój owocowy 250 ml
Skip to content