Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów

– Śniadanie

  • Kawa zbożowa b/c 250 ml (GLU,MLE)
  • Pieczywo mieszane 50g  (GLU)
  • Pieczywo graham 80 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka wieprzowa 30 g (SOJ)
  • Ser twarogowy 30 g (MLE)
  • Pomidor 50 g
  • Sałata 
  • Mandarynka 150g

– II Śniadanie

  • Budyn b/c 200 g (GLU)

Dieta Podstawowa

– Obiad

  • Zupa barszcz  czerwony z ziemniakami 300 ml (SOJ)
  • Jaja sadzone 100 g (JAJ)
  • Sos koperkowy 80 ml (GLU,MLE)
  • Ziemniakami z zieleniną 200 g 
  • Sałata z jogurtem 75 g (MLE)
  • Warzywa gotowane 75 g
  • Kompot z owocem 250 ml
Skip to content