Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów
– Śniadanie
- Kawa zbożowa b/c 250 ml (GLU,MLE)
- Pieczywo mieszane 50g (GLU)
- Pieczywo graham 80 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka wieprzowa 30 g (SOJ)
- Ser twarogowy 30 g (MLE)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Mandarynka 150g
– II Śniadanie
- Budyn b/c 200 g (GLU)
Dieta Podstawowa
– Obiad
- Zupa barszcz czerwony z ziemniakami 300 ml (SOJ)
- Jaja sadzone 100 g (JAJ)
- Sos koperkowy 80 ml (GLU,MLE)
- Ziemniakami z zieleniną 200 g
- Sałata z jogurtem 75 g (MLE)
- Warzywa gotowane 75 g
- Kompot z owocem 250 ml