Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (MLE,GLU)
- Kawa zbożowa 250g (GLU,MLE)
- Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
- Bułka pszenna 50 g (GLU)
- Szynka drobiowa 30 g (SEL)
- Serek topiony 30 g (MLE)
- Masło 20 g (MLE)
- Pomidor 50 g
- Gruszka świeża 200 g
– Obiad
- Zupa grochowa 300 ml (SOJ,SEL)
- Pierogi z mięsem 250 g (GLU,JAJ,SEL)
- Kapusta kiszona got. 150 g
- Napój owocowy 250 ml