Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (MLE,GLU)
  • Kawa zbożowa 250g (GLU,MLE)
  • Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50 g (GLU)
  • Szynka drobiowa 30 g (SEL)
  • Serek topiony 30 g (MLE)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Pomidor 50 g
  • Gruszka świeża 200 g

– Obiad

  • Zupa grochowa 300 ml (SOJ,SEL)
  • Pierogi z mięsem 250 g (GLU,JAJ,SEL)
  • Kapusta kiszona got. 150 g
  • Napój owocowy 250 ml 
Skip to content