Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU, MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20g (MLE )
  • Pasta jajeczna z zieleniną 70g (JAJ)
  • Ogórek zielony 50 g
  • Salata
  • Mandarynka 150 g

Dieta podstawowa

– Obiad

  • Zupa szpinakowa z ryżem 300 (SEL)
  • Filet rybny panierowany 100 g (GLU, JAJ,RYB)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g 
  • Sos chrzanowy 80 ml (GLU,MLE)
  • Surówka z kapusty kiszonej 75 g
  • Marchewi gotowana 75 g
  • Kompot owocowy 250 ml 
Skip to content