Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU, MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20g (MLE )
- Pasta jajeczna z zieleniną 70g (JAJ)
- Ogórek zielony 50 g
- Salata
- Mandarynka 150 g

Dieta podstawowa
– Obiad
- Zupa szpinakowa z ryżem 300 (SEL)
- Filet rybny panierowany 100 g (GLU, JAJ,RYB)
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Sos chrzanowy 80 ml (GLU,MLE)
- Surówka z kapusty kiszonej 75 g
- Marchewi gotowana 75 g
- Kompot owocowy 250 ml
