Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU,MLE)
- Kawa zbożowa 250ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Szynka wieprzowa 60g (SOJ)
- Dżem 30g
- Salata
- Banan 150 g

Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów
– Obiad
- Zupa grochowa 300ml (SEL, SOJ)
- Omlet mięsny 100g (GLU JAJ, SEL)
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Sos potrawkowy 80 ml (GLU MLE)
- Salatka szwedzka 75g
- Buraczki z jabłkiem na ciepło 75g
- Kompot owocowy 250ml
