Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU,MLE)
  • Kawa zbożowa 250ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20g  (MLE)
  • Szynka wieprzowa 60g (SOJ)
  • Dżem 30g
  • Salata
  • Banan 150 g

Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów 

– Obiad

  • Zupa grochowa 300ml (SEL, SOJ)
  • Omlet mięsny 100g (GLU JAJ, SEL)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g 
  • Sos potrawkowy 80 ml (GLU MLE)
  • Salatka szwedzka 75g
  • Buraczki z jabłkiem na ciepło 75g
  • Kompot owocowy 250ml 
Przejdź do treści