Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml (GLU,MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU, MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20g (MLE)
  • Pasztet drobiowo-wieprzowy 60g (SEL,SOJ)
  • Pomidor 50g
  • Salata 
  • Gruszka 150g 

– Obiad

  • Zupa szpinakowa z ryżem 300 ml (SEL)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g
  • Twarożek ziołowy 100g (MLE)
  • Kompot owocowy 250 ml 
Przejdź do treści