Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Kaszka manna na mleku 0.3l (glu mleko)
- Pieczywo mieszane 120g (glu)
- Kiełbasa Śląska na ciepło 80g( soja sel)
- Musztarda 10g ( gor)
- Papryka czerwona 50g
- Liść sałaty
- Kawa zbożowa z mlekiem 0.25l (0.25l)
- Jabłko 150g

– Obiad
- Barszcz czerwony z ziem (seler)
- Kluski łyżką kladzione z szynką 300g ( glu jajo seler)
- Sałatka szwedzka75g
- Marchew Got 75g
- Kompot z owoców mieszanych 0.25l
