Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Kaszka manna na mleku 0.3l (glu mleko)
  • Pieczywo mieszane 120g (glu)
  • Kiełbasa Śląska na ciepło 80g( soja sel)
  • Musztarda 10g ( gor)
  • Papryka czerwona 50g
  • Liść sałaty
  • Kawa zbożowa z mlekiem 0.25l (0.25l)
  • Jabłko 150g

– Obiad

  • Barszcz czerwony z ziem (seler)
  • Kluski łyżką kladzione z szynką 300g ( glu jajo seler)
  • Sałatka szwedzka75g
  • Marchew Got 75g
  • Kompot z owoców mieszanych 0.25l
Przejdź do treści