Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta z podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120g (GLU)
  • Masło 20g (MLE)
  • Salceson 30g (SEL)
  • Polędwica drobiowa 30g (SEL)
  • Ogórek konserwowy 30g 
  • Salata
  • Banan 150g 

Dieta podstawowa

– Obiad

  • Zupa pomidorowa z makaronem 300ml (SEL)
  • Udko luzowane z pieca 100g  
  • Ziemniaki z zieleniną 200g 
  • Sos potrawkowy 80 ml (MLE, GLU)
  • Kapusta czerwona gotowane 75g
  • Warzywa gotowane 75g
  • Kompot owocowy 250ml
Przejdź do treści