Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta z podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Salceson 30g (SEL)
- Polędwica drobiowa 30g (SEL)
- Ogórek konserwowy 30g
- Salata
- Banan 150g

Dieta podstawowa
– Obiad
- Zupa pomidorowa z makaronem 300ml (SEL)
- Udko luzowane z pieca 100g
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Sos potrawkowy 80 ml (MLE, GLU)
- Kapusta czerwona gotowane 75g
- Warzywa gotowane 75g
- Kompot owocowy 250ml
