Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU,MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka drobiowa 60 g (SOJ)
  • Ogórek świeży 50 g 
  • Sałata 
  • Gruszka 200 g

– Obiad

  • Zupa grochowa 300 ml (SOJ,SEL)
  • Ryż gotowany na mleku 200g (MLE)
  • Mus jabłkowy 100 g 
  • Sos jogurtowy 100 g (MLE)
  • Napój owocowy 250 ml 
Skip to content