Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
- Bułka pszenna 50 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Jajecznica na parze 100 g (JAJ)
- Ogórek świeży 50 g
- Sałata
- Gruszka świeża 200 g
– Obiad
- Zupa pomidorowa 300 ml (GLU SEL)
- Ziemniaki 200 g
- Filet rybny panierowany 100g (RYB)
- Sos 80 ml (GLU)
- Brokuł gotowany 75g
- Surówka z kapusty kiszonej 75 g
- Napój owocowy 250 ml