Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Jajecznica na parze 100 g (JAJ)
  • Ogórek świeży 50 g 
  • Sałata 
  • Gruszka świeża 200 g

– Obiad

  • Zupa pomidorowa 300 ml (GLU SEL)
  • Ziemniaki 200 g
  • Filet rybny panierowany 100g (RYB)
  • Sos 80 ml (GLU)
  • Brokuł gotowany 75g 
  • Surówka z kapusty kiszonej 75 g
  • Napój owocowy 250 ml 
Skip to content