Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Masło 20 g (MLE)
- Kiełbasa śląska 80 g (SEL)
- Ketchup 10g
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Jabłko 150 g
Dieta podstawowa
– Obiad
- Zupa brokułowa 300 ml (GLU SEL)
- Kluski łyżka kładzione z szynką 300 ml (GLU, JAJ,SEL)
- Buraczki gotowane 75 g
- Surówka z ogórków kiszonych 75 g
- Kompot z owoców 250 ml