Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Kiełbasa śląska 80 g (SEL)
  • Ketchup 10g 
  • Pomidor 50 g 
  • Sałata 
  • Jabłko 150 g

Dieta podstawowa

– Obiad

  • Zupa brokułowa 300 ml (GLU SEL)
  • Kluski łyżka kładzione z szynką 300 ml (GLU, JAJ,SEL)
  • Buraczki gotowane 75 g 
  • Surówka z ogórków kiszonych 75 g 
  • Kompot z owoców 250 ml 
Skip to content