Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Makaron na mleku 0.3l (mleko gluten)
- Pieczywo mieszane 120g ( gluten)
- Masło 20g (mleko)
- Serek śmietankowy z ziołami 30g ( mleko)
- Szynka wieprz 30g (soja seler)
- Rzodkiewka 50g
- Liść salaty
- Kawa zbożowa na mleku 0.25 l ( gluten mleko)

– Obiad
- Krupnik z ziemniakami 0.3l (gluten seler)
- Schab pieczony 100g (gluten )
- Sos pieczeniowy 80ml ( gluten mleko)
- Kluski na parze 3 szt( gluten jajo mleko)
- Kapusta biała Got 75g
- Buraczki zasmażane 75g
- Kompot z owoców mrozonych 0.25l.
