Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Makaron na mleku 0.3l (mleko gluten)
  • Pieczywo mieszane 120g ( gluten)
  • Masło 20g (mleko)
  • Serek śmietankowy z ziołami 30g ( mleko)
  • Szynka wieprz 30g (soja seler)
  • Rzodkiewka 50g
  • Liść salaty
  • Kawa zbożowa na mleku 0.25 l ( gluten mleko)

– Obiad

  • Krupnik z ziemniakami 0.3l (gluten seler)
  • Schab pieczony 100g (gluten )
  • Sos pieczeniowy 80ml ( gluten mleko)
  • Kluski na parze 3 szt( gluten jajo mleko)
  • Kapusta biała Got 75g
  • Buraczki zasmażane 75g
  • Kompot z owoców mrozonych 0.25l.
Przejdź do treści