Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis


Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów 

– Śniadanie 

  • Kawa zbożowa 250 ml b/c (GLU,MLE)
  • Pieczywo mieszane 40g (GLU)
  • Pieczywo graham 90 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka drobiowa 60 g (SOJ)
  • Pomidor 50 g 
  • Sałata 
  • Jabłko surowe 150g

– II śniadanie 

  • Ogórek świeży 100g

Dieta podstawowa 

– Śniadanie 

  • Zupa krupnik 300 ml (SEL SOJ)
  • Kotlet mielony z pieca 90 g GLU JAJ SEL)
  • Ziemniaki 200 g 
  • Sos pieczarkowy 80 ml (GLU MLE)
  • Surówka Colesław 75 g 
  • Buraczki gotowane 75 g 
  • Kompot z owoców 250 ml 
Skip to content