Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów
– Śniadanie
- Kawa zbożowa 250 ml b/c (GLU,MLE)
- Pieczywo mieszane 40g (GLU)
- Pieczywo graham 90 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka drobiowa 60 g (SOJ)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Jabłko surowe 150g
– II śniadanie
- Ogórek świeży 100g
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa krupnik 300 ml (SEL SOJ)
- Kotlet mielony z pieca 90 g GLU JAJ SEL)
- Ziemniaki 200 g
- Sos pieczarkowy 80 ml (GLU MLE)
- Surówka Colesław 75 g
- Buraczki gotowane 75 g
- Kompot z owoców 250 ml