Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta łatwostrawna

– Śniadanie

  • Zupa mleczna z makaronem 300ml (1,2)
  • Pieczywo mieszane 120g (1)
  • Pasta twarogowa z koperkiem 70g (2)
  • Dżem 30g
  • Szynka drobiowa 20g
  • Masło 20g
  • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (1,2)

II śniadanie

  • Banan 150g

– Obiad

  • Zupa ryżowa 250ml (7)
  • Kotlet mielony gotowany 100g (1,3,7)
  • Ziemniaki 200g
  • Marchew gotowana 150g
  • Sos koperkowy 80ml (1,2)
  • Kompot z owoców 250ml
Skip to content