Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (Gl. Ml.)
  • Kawa zbożowa 250 ml (Gl.Ml)
  • Pieczywo pszenno-żytnie 70 g (Gl)
  • Bułka pszenna 50 g(Gl)
  • Ser twarogowy 70 g (Ml)
  • Masło 20 g (Ml)
  • Pomidor 50 g
  • Sałata
  • Jabłko 200 g

– Obiad

  • Zupa kapuśniak 300 ml (Sel.)
  • Jajko sadzone 100g (Jaja)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g 
  • Marchew got. 75g
  • Szpinak 75g
  • Sos 80 ml (Glut. Sel.)
  • Kompot owocowy 250 ml
Skip to content