Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (Gl. Ml.)
- Kawa zbożowa 250 ml (Gl.Ml)
- Pieczywo pszenno-żytnie 70 g (Gl)
- Bułka pszenna 50 g(Gl)
- Ser twarogowy 70 g (Ml)
- Masło 20 g (Ml)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Jabłko 200 g
– Obiad
- Zupa kapuśniak 300 ml (Sel.)
- Jajko sadzone 100g (Jaja)
- Ziemniaki z koperkiem 200g
- Marchew got. 75g
- Szpinak 75g
- Sos 80 ml (Glut. Sel.)
- Kompot owocowy 250 ml