Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20g (MLE)
  • Szynka wieprzowa 60 g (SOJ)
  • Papryka czerwona 50 g 
  • Sałata
  • Gruszka 150 g

Dieta łatwostrawna 

– Obiad

  • Zupa krem z białych warzyw z grzankami 300ml (GLU MLE SEL)
  • Schab gotowane 100 g (SEL)
  • Sos potrawkowy 80 ml (GLU,MLE)
  • Ziemniaki 200 g
  • Marchew z groszkiem 150 g
  • Kompot owocowy 250 ml 
Skip to content