Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Szynka wieprzowa 60 g (SOJ)
- Papryka czerwona 50 g
- Sałata
- Gruszka 150 g
Dieta łatwostrawna
– Obiad
- Zupa krem z białych warzyw z grzankami 300ml (GLU MLE SEL)
- Schab gotowane 100 g (SEL)
- Sos potrawkowy 80 ml (GLU,MLE)
- Ziemniaki 200 g
- Marchew z groszkiem 150 g
- Kompot owocowy 250 ml