Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zacierka na mleku 0.3l (glu jaja mleko )
- Pieczywo mieszane 120g (glu)
- Masło 20g ( mleko)
- Jajecznica na parze 100g ( jaja)
- Ogórek ziel 50g
- Liść sałaty
- Kawa zbożowa z mlekiem 0.25l ( glu mleko)

– Obiad
- Zupa brokułowa z ryżem 0.3l (seler)
- Schab got 100g (sel)
- Sos pieczeniowy 80ml ( glu smit)
- Kasza jeczmienna 200g Glu)
- kapusta kiszona zasmazana 75g
- Sałatka z buraczkow 75
- Kompot z owoców mrożonych 0.25l
