Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zacierka na mleku 0.3l (glu  jaja mleko )
  • Pieczywo mieszane 120g (glu)
  • Masło 20g ( mleko)
  • Jajecznica na parze 100g ( jaja)
  • Ogórek ziel 50g
  • Liść sałaty
  • Kawa zbożowa z mlekiem 0.25l ( glu mleko)

– Obiad

  • Zupa brokułowa z ryżem 0.3l (seler)
  • Schab got 100g (sel)
  • Sos pieczeniowy 80ml ( glu smit)
  • Kasza jeczmienna 200g Glu)
  • kapusta kiszona zasmazana 75g
  • Sałatka z buraczkow 75
  • Kompot z owoców mrożonych  0.25l
Przejdź do treści