Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (MLE)
  • Kawa zbóżowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Salceson 30 g (SOJ,SEL)
  • Ser biały 30 g (MLE)
  • Ogórek świeży 50 g 
  • Sałata 
  • Banan 150 g

– Obiad

  • Zupa pomidorowa z makaronem 300 ml (GLU SEL)
  • Filet drobiowy duszony 100 g (SEL)
  • Ryż gotowany  200 g
  • Sos pietruszkowy 80 ml (GLU)
  • Surówka z kapusty czerwonej 75 g
  • Kalafior gotowany 75g 
  • Napój owocowy 250 ml 
Skip to content