Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (MLE)
- Kawa zbóżowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Salceson 30 g (SOJ,SEL)
- Ser biały 30 g (MLE)
- Ogórek świeży 50 g
- Sałata
- Banan 150 g
– Obiad
- Zupa pomidorowa z makaronem 300 ml (GLU SEL)
- Filet drobiowy duszony 100 g (SEL)
- Ryż gotowany 200 g
- Sos pietruszkowy 80 ml (GLU)
- Surówka z kapusty czerwonej 75 g
- Kalafior gotowany 75g
- Napój owocowy 250 ml