Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta z podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250ml (GLU, MLE)
  • Pieczywo mieszane 120g (GLU)
  • Masło 20g (MLE)
  • Pasta jajeczna 70g (JAJ)
  • Pomidor  50g 
  • Salata
  • Gruszka 150g 

Dieta podstawowa

– Obiad

  • Zupa ogórkowa 300ml (SEL)
  • Filet rybny panierowany 100g (GLU, RYB, JAJ)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g
  • Sos grecki 80ml (SEL)
  • Salata z jogurtem 75g (MLE)
  • Kompot owocowy 250ml 
Przejdź do treści