Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Jajecznica na parze 100 g (JAJ)
  • Papryka czerwona 50 g 
  • Sałata 
  • Jabłko surowe 150 g

Dieta podstawowa

– Obiad

  • Zupa barszcz z ziemniakami 300 ml 
  • ( SEL)
  • Omlet mięsny 100 g (SEL, JAJ, SOJ)
  • Sos beszamelowy 80 ml (GLU)
  • Ryż gotowany 200 g 
  • Surówka bułgarska 75 g 
  • Brokuł gotowany 75g 
  • Kompot owocowy 200 ml 
Skip to content