Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Jajecznica na parze 100 g (JAJ)
- Papryka czerwona 50 g
- Sałata
- Jabłko surowe 150 g
Dieta podstawowa
– Obiad
- Zupa barszcz z ziemniakami 300 ml
- ( SEL)
- Omlet mięsny 100 g (SEL, JAJ, SOJ)
- Sos beszamelowy 80 ml (GLU)
- Ryż gotowany 200 g
- Surówka bułgarska 75 g
- Brokuł gotowany 75g
- Kompot owocowy 200 ml