Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Kaszka kukurydziana na mleku 0.3l (mleko)
- Pieczywo mieszane 70g ( gluten)
- Bułka pszenna 50g ( gluten)
- Kiełbasa Śląska na gorąco 80g (soja seler)
- Liść sałaty
- Pomidor 50g
- Kakao na mleku 0.25l (gluten mleko)

– Obiad
- Brokułowa z ryżem 0.3l ( seler)
- Chili con carne 150ml
- Makaron 200g (gluten jajo)
- Sałata z jogurtem 75g (mleko)
- Kompot z owoców mrozonych 0.25l
