Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Kaszka kukurydziana na mleku 0.3l (mleko)
  • Pieczywo mieszane 70g ( gluten)
  • Bułka pszenna 50g ( gluten)
  • Kiełbasa Śląska na gorąco 80g (soja seler)
  • Liść sałaty
  • Pomidor 50g
  • Kakao na mleku 0.25l (gluten mleko)

– Obiad

  • Brokułowa z ryżem 0.3l ( seler)
  • Chili con carne 150ml
  • Makaron 200g (gluten jajo)
  • Sałata z jogurtem 75g (mleko)
  • Kompot z owoców mrozonych 0.25l
Przejdź do treści