Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (GLU,MLE)
- Kakao na mleku 250 ml (MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU MLE)
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka z koperkiem 60 g (SOJ)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Banan 200 g

– Obiad
- Zupa kalafiorowa 300 ml (SEL)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Udko luzowane 100g
- Surówka z marchwi i selera 75 g (MLE)
- Buraczki gotowane 75 g
- Sos pietruszkowa 80 ml (GLU, MLE)
- Kompot z owoców 250 ml
