Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie 

  • Zupa mleczna 300ml (GLU,MLE)
  • Kakao na mleku 250 ml (MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU MLE)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka z koperkiem 60 g (SOJ)
  • Pomidor 50 g 
  • Sałata 
  • Banan 200 g

– Obiad

  • Zupa kalafiorowa 300 ml (SEL)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g 
  • Udko luzowane 100g 
  • Surówka z marchwi i selera 75 g (MLE)
  • Buraczki gotowane 75 g 
  • Sos pietruszkowa 80 ml (GLU, MLE)
  • Kompot z owoców 250 ml
Przejdź do treści