Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis


Dieta podstawowa

– Śniadanie 

  • Zupa mleczna 300 g (GLU MLE)
  • Kakao na mleku 250 ml (MLE)
  • Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka drobiowa 60 g (SOJ)
  • Ogórek świeży 50 g 
  • Sałata 
  • Banan 150 g

– Obiad

  • Zupa barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami 300 ml (SOJ,SEL)
  • Kaszotto z mięsem drobiowym i warzywami 200/100/75g (SEL)
  • Sałata z jogurtem 75 g (MLE)
  • Kompot owocowy 250 ml 
Skip to content