Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Twaróg 70 g (MLE)
- Dżem 30 g
- Sałata
- Gruszka 150 g
– Obiad
- Zupa dyniowa z grzankami 300 ml (GLU)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Filet rybny panierowany 100 g (RYB JAJ GLU)
- Sos cytrynowy 80 ml (GLU)
- Kalafior gotowany 75g
- Surówka z kapusty białej 75 g (MLE)
- Kompot owocowy 250 ml