Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Twaróg 70 g (MLE)
  • Dżem 30 g 
  • Sałata
  • Gruszka 150 g

– Obiad

  • Zupa dyniowa z grzankami 300 ml (GLU)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Filet rybny panierowany 100 g (RYB JAJ GLU)
  • Sos cytrynowy 80 ml (GLU)
  • Kalafior gotowany 75g
  • Surówka z kapusty białej 75 g (MLE)
  • Kompot owocowy 250 ml 
Skip to content