Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU,MLE)
  • Kawa zbożowa 250 g (GLU,MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g( GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka 30 g (SEL)
  • Serek topiony 30 g (MLE)
  • Sałata, Ogórek kiszony 50 g
  • Mandarynka 150 g

– Obiad

  • Zupa grochowa 300 ml (SEL, SOJ)
  • Kluski łyżka kładzione z szynką 250 g ( GLU,JAJ, SEL)
  • Warzywa gotowane 75 g
  • Kapusta kiszona gotowana 75 g
  • Napój owocowy 250 ml
Skip to content