Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU,MLE)
- Kawa zbożowa 250 g (GLU,MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g( GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka 30 g (SEL)
- Serek topiony 30 g (MLE)
- Sałata, Ogórek kiszony 50 g
- Mandarynka 150 g
– Obiad
- Zupa grochowa 300 ml (SEL, SOJ)
- Kluski łyżka kładzione z szynką 250 g ( GLU,JAJ, SEL)
- Warzywa gotowane 75 g
- Kapusta kiszona gotowana 75 g
- Napój owocowy 250 ml