Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta łatwostrawna

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU, MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (MLE, GLU)
  • Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50 g (GLU)
  • Pasta twarogowa 70 g (MLE)
  • Dżem niskosłodzony 30 g
  • Masło 20 g (MLE)
  • Sałata 
  • Banan 200 g

– Obiad

  • Zupa kalafiorowa 300 ml (SEL)
  • Ziemniaki z koperkiem 250 g 
  • Kotlet jarski z kaszą jaglaną i warzywami 100 g (JAJ, GLU)
  • Sos pomidorowy 80 ml (GLU)
  • Fasolka szparagowa 150 g
  • Napój owocowy 250 ml
Skip to content