Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna z kaszką manna 300 ml (GLU,MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU, MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka wieprzowa 35g (SEL)
  • Jajko gotowane 25 g (JAJ)
  • Pomidor 50 g
  • Salata
  • Jabłko 200 g

– Obiad

  • Zupa grochowa 300 ml (SEL, SOJ)
  • Naleśniki z dżemem 2 szt (GLU MLE JAJ)
  • Naleśniki z serem 2 szt (GLU MLE JAJ)
  • Sos jogurtowy 80 ml (MLE)
  • Napój owocowy 250 ml
Przejdź do treści