Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna z kaszką manna 300 ml (GLU,MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU, MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka wieprzowa 35g (SEL)
- Jajko gotowane 25 g (JAJ)
- Pomidor 50 g
- Salata
- Jabłko 200 g

– Obiad
- Zupa grochowa 300 ml (SEL, SOJ)
- Naleśniki z dżemem 2 szt (GLU MLE JAJ)
- Naleśniki z serem 2 szt (GLU MLE JAJ)
- Sos jogurtowy 80 ml (MLE)
- Napój owocowy 250 ml
